miércoles, 6 de marzo de 2019

"Bayo i el Ché. Guerrilla i escacs a Cuba" dissabte 9 de març a les 22:40 h a IB3

Aquest dissabte 9 de març a les 22:40 a l'espai L'Hora D IB3 estrena el documental de Quindrop "Bayo i el Ché. Guerrilla i escacs a Cuba" dirigit per Pedro de Echave.

El Capità Alberto Bayo és un personatge prou conegut a les nostres illes. La seva actuació durant la Guerra Civil comandant la fracassada expedició republicana a les Balears és encara recordada i ha estat prou investigada al llarg dels anys. No obstant això, molt poca gent coneix a les Balears la seva vida a l’exili i el seu important paper en la Revolució Cubana.

El documental Bayo i el Ché. Guerrilla i escacs a Cuba descobreix una història força interessant: la vinculació del Capità Bayo amb Cuba, país on va néixer i on va acabar els seus dies amb el grau de general de les Forces Armades Revolucionàries Cubanes.

A través dels personatges encara vius que el van conèixer personalment (la major part d’ells mai entrevistats sobre aquest tema) i de l’àmplia documentació recopilada sobre el tema durant anys, seguim les passes de Bayo a Mèxic (on va entrenar els revolucionaris cubans abans de la seva partida en el iot Granma) i a Cuba (on comparteix amb ells les mels de la victòria).

No hay comentarios:

Publicar un comentario