martes, 13 de noviembre de 2018

Presentació del documental "La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca"

El proper dijous 22 de novembre a les 20:00 hores al Centre Cultural de la Fundació Sa Nostra, Carrer de la Concepció, 12, 07012 Palma, tindrà lloc la presentació i projecció del documental "La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca" dirigit per Pedro de Echave. Un treball que descobreix una història pràcticament desconeguda a les Illes: la participació del general mallorquí Valerià Weyler a la Guerra de Cuba i el seu enfrontament, no mancat d’admiració, amb el líder independentista cubà Antonio Maceo.

Aquest treball d'investigació històrica, rodat a Mallorca, Madrid, L’Havana i Santiago de Cuba, narra la vida de dos grans personatges històrics a través d’un objecte molt especial, una cadira feta de tronc de palma propietat d’Antonio Maceo que Valeriano Weyler es portà a Mallorca com a trofeu de guerra l’any 1897. Un relat històric de plena vigència, ja que la cadira de Maceo, actualment a Palma i propietat de l’Ajuntament de la ciutat, és reclamada des de fa anys pel Govern Cubà, qui demana el seu retorn a l'illa caribenya. Les darreres informacions apunten a un possible imminent retorn de l'objecte aprofitatnt el viatge del President de Govern Espanyol Pedro Sánchez a Cuba el pròxims dies 22 i 23 de novembre. 

"La Cadira i el General. Una història entre Cuba i Mallorca" serà emès el proper dimarts 27 de novembre a la Televisió Pública de les Illes Balears IB3 dins l'espai L'Hora D.


No hay comentarios:

Publicar un comentario