miércoles, 13 de diciembre de 2017

IB3 Televisió emet "Espies en l'arena. Objectiu Espanya" el dissabte 16 de desembre a les 21:40 h.

El Proper dissabte 16 de desembre a les 21:40 h., després de dir les notícies vespre, la Televisió Pública de les Illes Balears IB3 emetrà el guardonat documental "Espies a l'arena. Objectiu Espanya".

Aquest treball narra uns fets tot just investigats de la història d'Espanya. L'any 1943 'un grup de republicans espanyols exiliats al nord d'Àfrica són reclutats per l'Office of Strategic Services, organització d'Intel·ligència nord-americana predecessora de la CIA, amb la col·laboració del Partit Comunista d'Espanya . Poc després desembarquin clandestinament a les costos de Màlaga amb la missió de recaptar informació davant d'1 possible invasió alemanya d'Espanya. El documental, que barreja animació, imatge real i de archivo, revela la història completa de aquest desconegut i tragic succés, creuant per primera vegada fonts documentals nord-americans, britàniques i espanyoles.

"Espies a l'arena. Objectiu Espanya", dirigit per Marta Hierro i Pablo Azorín Williams, és una coproducció de Quindrop amb IB3, RTVE i DACSA Produccions amb el suport de CulturArts, Consell de Mallorca i l'Institut d'Estudis Baleàrics i la col·laboració de Filmoteca Española.

Fins ara, ha obtingut a els premis a l'Millor Documental al Som Cinema 2017 de Lleida i al Festival de Cinema Ciutadà Compromès 2017 de València i el Premi del Públic al Festival Memorimage 2017 i una menció especial com Millor Documental de Memòria al ExtremaDoc 2016.


No hay comentarios:

Publicar un comentario